Akkutestit ja akut

Autokorjaamo Nikunen auttaa, kun autosi tarvitsee akkuhuoltoa, latauspalvelua tai kuntotarkastuksen. Useimmilla akkumalleilla on kahden vuoden takuu ja normaali käyttöikä noin 4-5 vuotta. Säännöllinen huolto voi kuitenkin lisätä sille muutamia vuosia käyttöikää.


Varaa aika ny​​​​t
Akkutestit ja akut

​Huollamme, lataamme ja tarkastamme kunnon akuista


  ​Akuissa kahden vuoden takuu ja noin neljän tai viiden vuoden käyttöikä


  ​Auto ei lähde käyntiin ilman akkua


Akun huolto ja käyttövalmius

Useimmat kuljettajat eivät yleensä ajattele koko asiaa ennen jonkinlaista toimintahäiriötä tai tilannetta, jossa auto ei käynnisty lainkaan. Tuo autosi meille niin tarkastamme akkusi kunnon ja käyttövalmiuden maksutta ja tarvittaessa vaihdamme sen uuteen saman tien ja varmistamme vanhan hävitettävän kunnolla.

 Hyvä tietää

Heti pakkasten alettua näkee ja kuulee kaikkialla käynnistysmoottoreiden sätkättelevän ja autojen jäävän tien varteen. Nämä yleensä koituvat heikosta akusta sillä kemialliset prosessit hidastuvat kylmässä ja moottorin kitkanvastus kasvaa. Nykyautoissa on myös paljon elektroniikkaosia mikä saa ne kuluttamaan enemmän sähköä kuin vanhemmat autot eikä akkua kannattaisi vaihtaa itse ilman teknistä tietämystä. 

Ennen kuin liität autosi toiseen autoon, muista ottaa huomioon seuraavat tärkeät asiat:
​- Kummankin akun nimellisjännitteen on oltava sama
​- Autojen korit eivät saa koskea toisiinsa
​- Kun auton kaikki sähkölaitteet on sammutettu, kytke punainen käynnistyskaapeli ensin tyhjän akun plusnapaan ja sitten täyden akun plusnapaan. Kytke sitten musta käynnistyskaapeli täyden akun miinusnapaan ennen kuin kytket toisen pään tyhjäakkuisen auton moottoritilan johonkin metallipintaan.
Tärkeää: Älä koskaan kytke käynnistyskaapelia tyhjän akun miinusnapaan, koska siitä voi seurata räjähdysvaara! Vasta tämän jälkeen voit yrittää käynnistää auton.

Mikä vahingoittaa akkua ?

Akut koostuvat kennoista ja näiden kennojen materiaalit menettävät tehokkuuttaan ja kapasiteettiaan luonnollisesti ajan kanssa. Tämä taas vaikuttaa negatiivisesti akun suorituskykyyn ja lopulta se pitää vaihtaa. On muitakin tekijöitä, jotka vaikuttavat akun heikkenemiseen kuten akun jatkuva jännitteen laskeminen ilman latausta esimerkiksi käyttämällä auton sähkölaitteita moottorin ollessa pois päältä. Auton pitkäaikaista istumista käynnistämättömänä kuuluisi myös välttää. Lämpötila vaikuttaa myös merkittävästi akun suorituskykyyn. Kylmä sää varsinkin voi saada akun menettämään niin paljon jännitettä ettei auto saata käynnistyä enää lainkaan. Talvella auto kannattaisi säilyttää suojassa esimerkiksi katoksen alla, jos vain mahdollista. Akku kannattaa myös tarkistaa ennen ja jälkeen talvikauden.

Tarvitseeko akkusi huoltoa tai vaihtoa ?

Voit varata meiltä ajan maksuttomaan akun tarkastukseen ihan muutamalla klikkauksella. Tarjoamme sinulle autovalmistajan huolto-ohjelman mukaista huoltoa, joka perustuu ajoneuvosi ikään ja ajomäärään.

Vaihtoehtoisesti, jos sinulla on kysyttävää tai haluat keskustella kanssamme ensin, voit soittaa meille tai lähettää sähköpostia.

Varaa n​​​​​​yt