Päästöt ja OBD- mittaukset

Katsastusta varten päästömittaus on vaadittu ja meiltä saat sen huollon yhteydessä helposti.


Varaa aika ny​​​​t
Päästöt ja OBD- mittaukset

​Bensiiniautoista tarkastetaan CO ja HC ​sekä lambda, jos mahdollista


  ​Diesel-autoista savutusmittaus eli k-arvo


  ​Hybridiautoissa on myös ​polttomoottorit, joten nekin kuuluu ​tarkistaa


Päästöjenmittaus

Bensiiniautoista mitataan pakokaasuista hiilimonoksidin eli CO:n ja hiilivety-yhdisteiden eli HC:n pitoisuudet sekä lambda-arvo mikäli autossa on lambda-anturi, kun taas diesel-autoista tarkastetaan savutusmittaus eli k-arvo

 Hyvä tietää

Vuoden 1978 jälkeen tulleiden bensiiniautojen tai 1980 jälkeen tulleiden diesel-autojen vaaditaan päästömittaus, kun taas vuosimallista 2001 eteenpäin vaaditaan myös OBD-mittaus. Alle 10 vuotta vanhojen bensiniiniautojen ja vuodesta 2016 eteenpäin tulleiden diesel-autojen tarvitsee suorittaa vain OBD-mittaus. Mikäli autosta pitää mitata päästöt ja ottaa OBD-mittaus erikseen, pitää katsastuksessa tuoda esiin todistus molemmista.

Ajoneuvoissa on järjestelmä, joka valvoo moottorin ja pakokaasujen puhdistuksen toimintaa ja se tallentaa nämä tiedot tietojärjestelmään, joka voidaan OBD-diagnostiikkajärjestelmällä mitata.

Päästömittaustodistus

Katsastuksessa pitää olla mukana voimassa oleva mittaustodistus, joka on voimassa kolme kuukautta sen saamisesta ja mikäli autolla pitää tehdä päästömittaus ja OBD-mittaus erikseen pitää olla molemmista erillinen todistus mukana.

Tule tarkastamaan autosi päästöt

Voit varata meiltä ajan päästö ja OBD- mittaukseen muutamalla klikkauksella. Tarjoamme sinulle autovalmistajan huolto-ohjelman mukaista huoltoa, joka perustuu ajoneuvosi ikään ja ajomäärään.

Vaihtoehtoisesti, jos sinulla on kysyttävää tai haluat keskustella kanssamme ensin, voit soittaa meille tai lähettää sähköpostia.

Varaa n​​​​​​yt